Ventilatie

Een ventilatiesysteem in je woning zorgt voor een constante aanvoering van verse lucht en afvoering van vervuilde lucht. Dit zorgt voor een gezonde omgeving om in te leven, maar vermijdt eveneens vochtproblemen en ontwikkeling van schimmel.

Sinds 2006 is het verplicht om nieuwbouwwoningen en woningen die een grote renovatie ondergaan van een ventilatiesysteem te voorzien. Vuile lucht kan in een goed geïsoleerde woning moeilijker weg dan in een oude woning, zonder ventilatie zou de luchtkwaliteit dan ook ondermaats zijn. Wij bieden ventilatiesystemen C, C+ en D aan.

Ventilatiesysteem C

Bij een ventilatiesysteem C komt de verse buitenlucht op natuurlijke wijze binnen en wordt de vuile lucht mechanisch afgevoerd via roosters. De verse lucht kan binnen circuleren door ventilatieroosters. Het systeem wordt nooit uitgezet. Omdat de verse lucht op natuurlijke wijze binnenkomt en er dus geen mechanische luchttoevoer nodig is, ligt de prijs van dit systeem niet zo hoog.

Ventilatiesysteem C+

Het ventilatiesysteem C+ werkt op dezelfde manier als het ventilatiesysteem C. Maar dit systeem heeft ook een detector die ziet wanneer de afvoer van lucht meer of minder nodig is. Het systeem wordt automatisch op de minimumstand gezet wanneer het niet nodig is om te ventileren. Op deze manier kan je tot 30 procent op energie besparen. Ook de toevoerroosters worden automatisch geregeld, waardoor er bijvoorbeeld bij koud weer minder koude lucht binnenkomt en je zo minder aan warmte verliest.

Ventilatiesysteem D

Zowel de aanvoer als de afvoer van lucht gebeurt volledig mechanisch bij het ventilatiesysteem D. Doordat alles automatisch wordt geregeld, bekom je binnen steeds de ideale luchtkwaliteit. Dit systeem wordt daarom ook balansventilatie genoemd.

Er wordt eveneens gebruik gemaakt van een warmtewisselaar waardoor je geen warmte verliest. Daarnaast wordt de warmte van de vuile binnenlucht in de winter gerecupereerd door de koude buitenlucht die naar binnen komt te laten kruisen met de warme binnenlucht die naar buiten gaat.