Hernieuwbare energie

Door je woning en water met hernieuwbare energie te verwarmen, wordt je energierekening beduidend lager. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan in groene, milieuvriendelijke energieoplossingen zowel voor renovatie- als nieuwbouwprojecten. Wij plaatsen onder andere warmtempompen, condensatieketels en zonneboilers. Ga je bouwen? Wij zorgen mee voor jouw BEN-woning dat voldoet aan alle regels en normen.

Warmtepompen

Warmtepompen zijn een van de voordeligste en milieuvriendelijkste oplossingen om je woning en water te verwarmen. Ze halen tot 75 procent van hun energie uit de lucht, grond of grondwater. Een warmtepomp heeft geen uitstoot omdat het gebruik maakt van natuurlijke energiebronnen.

Zonneboilers

Zonneboilers halen hun energie uit thermische zonne-energie. Zonnepanelen absorberen het zonlicht dat omgezet wordt naar warmte. Hiermee wordt het water in de zonneboiler opgewarmd en kan zowel je woning als water mee verwarmd worden.

Een zonneboiler zorgt jaarlijks voor ongeveer 60 procent van de energie om water op te warmen. De combinatie van een zonneboiler met een condensatieketel of een warmtepomp is daarom idaal. Wanneer er onvoldoende zonnestraling is om het water op te warmen, wordt het water automatisch door een ander verwarmingssysteem opgewarmd.

BEN-woningen

Wij zorgen mee voor de realisatie van je BEN-woning, ofwel Bijna-EnergieNeutraal. Je gebruikt vooral hernieuwbare energie om je water en huis op te warmen. Vanaf 2021 is het verplicht om elke nieuwbouwwoning bijna-energieneutraal te maken. Wij bekijken welke systemen uit ons gamma voor jou de beste oplossingen bieden.